Завършващи от 22 държави получиха дипломите си от Американския университет

204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си от Американския университет. На тържествената церемония в Благоевград гости бяха Росен Плевнелиев, посланици, депутати. Княгиня Мария –Луиза ,която е член на настоятелството отново спази традицията да се включи в шествието на университета, облечена в академична тога.

Почетен оратор на тазгодишната церемония е Росица Заимова, възпитаник на АУБ (випуск 2011 г.), класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на Форбс за Европа „30 под 30“ през миналата година. Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам. 70% от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37%, следващите са „Икономика”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Политически науки и международни отношения”.

Росен Плевнелиев привлече внимание с очакването да дойде с Деси Банова,но този път тя не го придружаваше. Плевнелиев сподели, че са много щастливи двамата и очакват своето бебе, което ще бъде момче през септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони