Завършиха ремонта на парк "Студентски" в Шумен (снимки)

Кметът на Шумен Любомир Христов посети парк "Студентски", за да види свършеното от инвеститора

Слагат ледена пързалка и виенско колело

Парк "Студентски" в Шумен вече е пълен с атракциони за малчугани, завърши и изграждането на бистро с детски кът. В сряда кметът Любомир Христов отиде да види свършеното от частния инвеститор, с когото общината сключи договор. Варненската фирма "Пи Ем България"ООД прие да стопанисва 10 г. парка и да инвестира в неговото съживяване, вместо да дължи наем.

"Надявам се, че паркът ще стане още по-привлекателно място за шуменци. Надявам се това, което ще предлага да увлетвори желанието на много посетители", каза градоначалникът.

Тухлена сграда без акт 15 вече е превърната в уютно заведение. В сряда отвори врати с водосвет. Подготвен е терена за ледена пързалка, която се планира да заработи през януари. През пролетта ще бъде монтирано и виенско колело. В момента в парка има 5-6 вида люлки и дори в делничните дни родители и деца се забавляват на тях. Цената е 2 лева.

Обновени са и обслужващата сграда с каса, санитарни възли, съблекални, гараж и технически помещения, реновирана е многофункционалната спортна площадка. Освежени са и терените от парка, на които са поставени спортно-развлекателни съоръжения.

Инвестицията е за над 700 000 лв., като средствата са за сметка на наема през следващите 10 г. До момента на територията на парка са разкрити над 20 работни места. Той е под непрекъсната охрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България