Завърши официалната вечеря между делегациите на САЩ и Северна Корея

Снимки: Twitter/Архив

Във виетнамската столица Ханой завърши официалната вечеря, организирана с представители на делегациите на САЩ и Северна Корея след 10-минутната среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Пхенян Ким Чен-ун, предава TACC.

Уточнява се, че на вечерята са присъствали държавният секретар на САЩ Майк Помпео и ръководителя на администрацията на Белия дом Мик Мълвейни. Пхенян е бил представен от заместник-председателят на Централния комитет на Трудовата партия на Корея Ким Йон Чхол и министърът на външните работи Ли Йон Хо.

Първият разговор между Тръмп и Ким Чен-ун се състоя в хотел „Метропол“ в Ханой, разположен в оживена част на виетнамската столица. Преговорите между Тръмп и Ким Чен-ун ще бъдат възобновени в четвъртък, 28 февруари.

Тръмп не изключи възможността втората среща на върха с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун да приключи с подписването на мирен договор, който да сложи официалнен край на Корейската война (1950-1953). Той сподели пред журналисти, че разговорът му с Ким Чен-ун е бил „много хубав“. На свой ред лидерът на Пхенян сподели, че беседата е била „много интересна“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят