Завърши рехабилитация на път за 14 млн. лв. между Враца и "Леденика"

Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път III-1002 Враца – пещера Леденика. Инвестицията е за близо 14 млн. лв. Проектът - лот 10, се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и националния бюджет, съобщи АПИ.

Рехабилитираният участък започва от областния център и завършва при входа на пещера Леденика. Трасето е с нова настилка, предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка. В чертите на Враца са ремонтирани булевардите „Христо Ботев“, „Крайречен“ и ул. „Вратица“, съвпадащи с трасето на път III-1002 по метода „студено рециклиране“, на места на бул. „Крайречен“ е изградена и колекторна система за дъждовна вода. Ремонтиран е мостът на р. Лева при Дома на туриста в гр. Враца.

С ремонта на третокласния път се повишава безопасността на движение до Леденика, която е една от най-посещаваните пещери у нас, до местността „Пършевица“, до с. Згориград и се подобрява пътната инфраструктура на Враца.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Пътища Северозапад 2016”, в което са: „Галчев Инженеринг” ЕООД и „Фармвил“ ЕАД. Стойността на договора е 13 664 574,92 лв. с ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България