Задава се Football Manager 20, но вече в екологичен вариант

Новата версия на Football Manager е точно зад ъгъла. Водещи световни медии разкриха, че играта излиза на пазара на 19-ти ноември тази година. Две седмици по-рано обаче ще бъде налична бета версията за нетърпеливите, направили предварителна поръчка. Играта позволява на всеки футболен запалянко да се превъплъти в ролята на треньор на любимия си отбор. Компанията Sports Interactive създаде симулатора още през 1992 година за компютрите Amiga и Atari ST под името Championship Manager. За 27 години Football Manager, както бе преименувана през 2005-та, вече е в топ 3 на най-продаваните игри във Великобритания, заема водещи места и в световните класации.

Сега симулаторът дотолкова се е развил и модернизирал, че новата версия ще бъде в изцяло екологична опаковка. Досегашните пластмасови кутии ще бъдат заменени със 100% рециклирана хартия. Това нововъведение може да спести до 20 тона пластмасови обложки, а също и да стартира изцяло нов подход в маркетинга на тази индустрия.

Освен това промени ще има и в самия геймплей. От разработчика Sports Interactive съобщават, че ще има нови опции при преговорите с набелязаните попълнения. Така например на даден вратар ще му бъде съобщавано преди да подпише договор, че целта на трансфера е да играе основно в различните турнири, а не за първенство. Тази опция ще улесни отношенията на ниво играч-треньор, тъй като в играта това влияе пряко на настроението на футболистите. Друго подобрение ще бъде по-подробния анализ на скаутите за предстоящия съперник – изготвяне на идеален състав за мача, най-подходяща тактика и точните думи, с които да бъдат мотивирани футболистите.

Евентуалното подаване на оставка също може да има ново развитие. Досега тя бе приемана без разглеждането й, но ако клубът държи треньорът да остане, ще предлага на играещия договор, с по-добри условия.

Играта дотолкова навлезе във футболната култура, че отборите вече започнаха да назначават любители на Football manager на работа. Последният такъв пример е от Сърбия, където Андре Павлович получи предложение от втородивизионния ФК „Бежания“. 22-годшният фен на играта изпратил успехите, постигнати с въпросния тим във виртуалния свят – 1/2-финал в Шампионската лига след 16 сезона начело на тима, в които спечелил 10 титли и 6 купи на Сърбия. Това дотолкова впечатлило шефовете на клуба, че му предложили да стане анализатор във ФК „Бежания“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове