Задържаните за убийството на заварчика майка и син остават в ареста

Задържаните за убийството на заварчика Поли Стефанов майка и син – Екатерина Андреева и Стефан Спасов, остават в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд, въпреки твърденията на жената, че сама е извършила убийството и синът й не е замесен.

38-годишната Андреева живяла в продължение на 8 години, с известни прекъсвания, с 63-годишния Стефанов. За това време помежду им се натрупало много напрежение. На 27 декември вечерта тя била със сина си у заварчика, пили много ракия, възрастният мъж си поискал секс, Екатерина отказала и синът й застанал на нейна страна. В последвалата разправия Екатерина счупила чаша и нападнала Поли с нея. Нанесла му няколко удара, използвала и нож, а в това време според прокуратурата Стефан притискала Поли към фотьойла.

„Аз извърших убийството, бях много пияна. Моля да ме оставите в ареста”, опита се Екатерина да защити 20-годишния си син. След смъртта на заварчика двамата се изкъпали и преоблекли и се опитали да се укрият. Този факт е една от причините съдът да постанови, че двамата трябва да бъдат задържани под стража. Защитата на сина ще обжалва това определение.

И майката, и синът са осъждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право