Задържаните за убийството на съпрузите в Богданчовци остават в ареста

Снимка: Архив

По искане на Окръжната прокуратура в Габрово и поддържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, двамата задържани за у бийството на съпрузите Еленка и Илия Спиридонови в габровското село Богданчовци, остават в ареста. Апелативната съдебна инстанция в старата столица потвърди взетите им мерки за неотклонение „задържане под стража“, като правилни и законосъобразни и отхвърли жалбите на задържаните като неоснователни.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че през нощта на 10 срещу 11 август Лъчезар П. /на 54 години/ като извършител, с още едно, но неустановено лице, и Веселин И. / на 60 години/ като подбудител, в съучастие, умишлено умъртвили съпрузите. Те застреляли семейство Спиридонови и след това подпалили дома им. Поводът за зверството била стара съседска вражда между Илия и Веселин.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Извършено е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда по закон наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което обосновава реална опасност деецът да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението на апелативната съдебна инстанция не подлежи на обжалване.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право