Задържаните на "Лесово" митничари се изправиха пред съда

Повече от 6 часа продължава гледането на мярката на задържаните митничари от граничен пункт "Лесово", информира БНР. Пред Специализирания съд се изправиха задържаните седем подкупни митничари. Сред тях има и две жени.

Прокуратурата внесе искане на митничарите да бъде повдигната най-тежката мярка - "задържане под стража" заради участието им в организирана престъпна група с цел получаване на подкупи и материални облаги. Защитата отхвърли искането на прокуратурата като неоснователно и немотивирано.

Според защитата обвиняемите са с чисто съдебно минало и с постоянен адрес, което отхвърля възможността заподозрените лица да се укрият. Както ви съобщихме, преди дни в "По света и у нас", при специализирана акция на граничен пункт "Лесово" на 2 ноември бяха арестувани 34 служители. Те са рекетирали предимно шофьори на товарни автомобили с репликите "Няма ли почерпка чорба или кафе". Служителите са прибирали по около 200 лева на смяна.

На тринайсетима от заловените митничари бяха повдигнати обвинения, но шестима са на свобода под парична гаранция от по 3 хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право