Задържаните на трафик на екстази за 1,5 млн. лв. роми остават в ареста

Задържаните за трафик на над 60 кг екстази роми Росица Маркова, Ниязи Мехмедов и Владимир Кабакчиев остават в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд, след като прокуратурата поиска за тримата мярка „задържане под стража“.

Те бяха арестувани в понеделник, след като чували с хапчетата дрога бяха открит в гараж в „Столипиново“. Стойността на наркотика е изчислена на 1 517 125 лв.

Тримата често пътуват в чужбина и има опасност да се укрият, пледира прокурорът Димитър Беличев. Защитата на ромите обаче поиска по-леки мерки за неотклонение и изтъкна, Росица Маркова е болна от епилепсия, получила е пристъп в ареста и условията там не са подходящи за нея. Ниази Мехмедов пък трябвало да се грижи за трите си деца, защото жена му работела като чистачка в Германия. Владимир Кабакчиев пък бил призован по телефона и се явил, което доказвало, че няма намерение да се укрива.

Съдът обаче прие, че при тези тежки обвинения, ако получат по-леки мерки, тримата може да укрият или да извършат друго престъпление. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право