Задържаният в Марсилия българин остава в ареста

Снимка: Архив

Издирван е от България за опит за убийство

Отменена е мярката за неотклонение задържане под стража на българина, задържан в събота на гара "Сен Шарл" в Марсилия заради "странно поведение". Не са му повдигнати никакви обвинения, но френската полиция не го е освободила, тъй като той е издирван в България, съобщи Франс прес, като се позова на френската прокуратура.

България е издала европейска заповед за арест на мъжа заради опит за убийство през 2012 година. Той трябва да се яви утре пред апелативния съд на Екс ан Прованс, съобщи прокурор Ксавие Тарабо.

Заради опита за убийство задържаният е осъден на шест години затвор, добави АФП, като се позова на българското министерство на вътрешните работи.

Българинът е бил арестуван в събота, след като пътничка е подала сигнал за мъж, който се държи подозрително. У българина бе намерена електрическа и електронна техника, която "сама по себе си не е опасна", но "е можела да се използва за изработване на взривно устройство", добави прокурор Тарабо.

Мъжът, който е на четиридесет и няколко години, е отказал да разкрие самоличността си и е твърдял, че е чеченец. Чак вчера късно следобед следователите са успели да го идентифицират.

След ареста гарата е била затворена за 4 часа, за да могат сапьорите да си свършат работата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят