Задържаният за блудство с малолетни деца в столично училище остава в ареста

Мъжът, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, е решил Софийският градски съд на заседание днес при закрити врата. За мярката съобщи адвокатът на обвиняемия, предаде БТА.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години. Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи, че досъдебното производство е образувано в петък.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.

По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право