Задържаният охранител от Пловдив стрелял безразборно не за първи път

25-годишният служител на частна охранителна фирма в Пловдив Николай П. е задържан за 24 часа в ареста на Четвърто РУ на МВР в града под тепетата, след като в пияно състояние произвел 22 изстрела от терасата на апартамента си на площад "Съборище" в Аджисан махала. Сигналът за пукотевицата бил подаден в понеделник към 19 часа от съседи на младия мъж. Пристигналите на място полицаи иззели оръжието, което се оказало законно притежаван газов пистолет, и щракнали белезниците на здраво почерпения бодигард.

Според съседи на младия мъж подобен случай е имало и през миналата година, но тогава е нямало сериозни последствия за стрелеца, който бил пуснат след 24 часа полицейски арест.

"По случая е образувано бързо производство за хулиганство по член 325, ал.1 от Наказателния кодекс. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са гилзите, разпитани са свидетели. По първоначални данни няма пострадали при стрелбата", съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

Разследващите са установили, че 25-годишният мъж е бил с компания, с която е изпил огромни количества алкохол. После излязал на терасата на жилището си и започнал да стреля с газовия си пистолет. Според съседи на Николай П. намерените от тях и предадени на полицаите гилзи били 22.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България