Задържаният ученик признал, че карал джипа

Младежът, който бе задържан за причиняването на смъртта на 61-годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив, е признал пред служителите на реда, че е управлявал автомобила в нощта на 13 април. Това казаха от Окръжната прокуратура – Пловдив. Младежът, който е ученик в Пловдив, е задържан за 24 часа, като предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при допускане на пътнотранспортно произшествие.

„В конкретния случай има две утежняващи вината обстоятелства: престъплението е извършено на пешеходна пътека, а извършителят е избягал от мястото. Той е установен след активни издирвателни мероприятия, като първо от северната страна на бул. „Марица“ е бил намерен автомобилът. На пръв поглед липсващите от автомобила части са съвпаднали с намерените на мястото на престъплението. Експертиза ще установи дали тези части са от същия автомобил“, обясни прокурор Андреева.

По думите й, извършителят не е бил сам в колата във въпросната вечер. Иззети са записи от камери, които ще бъдат гледани. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство. Галина Андреева допълни, че извършителят има шофьорска книжка, но отскоро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право