Задържани са двама души за убийство на 52-годишен мъж във видинското село Градец

Задържани са двама души за убийство на 52-годишен мъж в село Градец. Това съобщиха от ОДМВР - Видин.

Двамата задържани са криминално проявени жители на Градец. Те са задържани в ареста за убийство.

Вчера в 09.45 часа кметът на селото сигнализирал на тел.112 за открит труп на мъж в стая на жилищна постройка. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Самоличността на мъжа била установена – 52-годишен от Градец с множество наранявания по главата и тялото. Последвалата аутопсия във видинската болница потвърдила първоначалните данни за извършено убийство. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия криминалисти установили и задържали авторите на престъплението – двама мъже с инициали И.М. (на 57 г.) и М.Ф. (на 49 г.).

Според първоначалните данни на 28 март вечерта мъжете пили заедно в дома на М.Ф. Помежду им възникнал скандал, при който двамата нанесли побой на 52-годишния с дървен кол и метални тръби.

Извършителите на деянието са приведени в полицейския арест за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор. В РУ - Видин е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право