Задържани са трима телефонни измамници в гр. Ветово

Снимка: Архив

Задържани са трима телефонни измамници в гр. Ветово при специализирана полицейска операция на служители от сектор "Измами" на Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции на МВР в Силистра и Русе под ръководството на прокуратурата. Това съобщиха на пресконференция административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев и директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Кристиян Петров.

Двама от задържаните - Я.Я. /32 г./ - Шината и Н.Н. /38 г./ - Малкия келеш - са осъждани. Третият - Г.Г. /23 г./ е с криминална регистрация.

Мъжете са засечени в центъра на Ветово с лек автомобил собственост на бащата на единия от тях. Групата е действала по познатия сценарий за "съдействие" на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници. Задържани са след осъществена телефонна измама в Силистра, чиято жертва е седемдесет и осем годишна жена, хвърлила плик с пари от терасата на дома си. В рамките на операцията са намерени и иззети мобилни апарати, SIM карти и други вещи и предмети. Образувано е досъдебно производство. Работата за документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право