Задържани са четирима работници, откраднали и предали за скрап 55 тона стари акумулатори

Снимка: Архив

Щетите за фирмата са за близо 80 000 лв.

Към 55 тона стари акумулатори са откраднали от складовата база на фирмата си в Търговище и са предали за скрап четирима работници. Нанесената щета на дружеството, по първоначални данни, се изчислявала на около 80 000 лв.

Извършителите са задържани в сряда, научи „Труд”. Работниците, които били на възраст от 27 до 35 години, действали като организирана група.

Фирмата им се занимавала с продажба на нови акумулатори, изкупувала стари, имала автосервизи и други в няколко населени места в страната.

Акумулаторите, които изкупувала фирмата им, били в складова база в Търговище, до която те имали достъп.

От септември до края на януари четиримата на няколко пъти натоварили и транспортирали партиди до пункт за вторични суровини в съседна област. Нямали проблем с предаването там, тъй като работели в лицензирана фирма.

Към момента няма данни какви суми са получили за тях.

На ръководството направило впечатления, че наличностите в складовете не се засичат дори на пръв поглед с изкупуваното в различните обекти на дружеството, което събирало всички акумулатори в една база. Така бил подаден сигнал до полицията, която разпитва задържаните и предстои да докладва на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право