Задържаха айтозлия, откраднал косачка

По искане на Районна прокуратура – Айтос бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишен мъж, обвинен в кражба, извършена при условията на опасен рецидив

Здравко Т. е обвинен за това, че за времето от 19.00 ч. на 18.01.2020 г. до 15.20 ч. на 19.01.2020 г. в град Айтос, отнел чужда електрическа косачка, собственост на мъж от Бургас. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият има три предходни осъждания с влезли в законна сила присъди.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Здравко Т. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият би могъл да се укрие, с цел да избегне изпълнение на евентуално наказание „лишаване от свобода“. Прокурорът добави, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, ако не му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като мотивира своя извод със справката за предходните осъждания на Здравко Т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право