Задържаха баба за телефонни измами

71-годишна пенсионерка от Варна се оказа включена в схема за телефонни измами на свои връстници. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Лиляна А. е зад решетките в ареста за 72 часа заради извършени 8 телефонни измами за 24 000 лв. и около 100 грама златни накити, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

На 12 септември на ул."Тодор Влайков "във Варна заплашвана по телефона възрастна жена хвърлила от петия етаж сумата от 9225 лв. Да прибере плика с парите се появила обвиняемата баба, на която полицаи щракнали белезниците на ръцете й.В хода на разследването се установило, че телефонната измамничка, която действала като муле за някой си Николай Николов, е участвала в още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на месец септември тази година. Жертви на изнудванията били все нейни връстници-възрастни хора. Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи и е повдигнала обвинение по чл.209,ал.1 от НК за престъпление, извършено като продължавано деяние.

Измамите били извършвани по различни начини. Някои от жертвите трябвало да платят компютри, поръчани от внуците си, други – да броят пари за евтини климатици. Обвиняемата е действала на територията на Варна.

Районната прокуратура във Варна внася в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 71-годишната телефонна измамничка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право