Задържаха близо 100 кг нелегален тютюн за наргиле на Митница Лом

Митнически служители от мобилен екип на Митница Лом откриха 96 кг тютюн за наргиле в кашони с кроасани, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

агенция митници, кроасани,Нелегалната пратка е иззета от камион с българска регистрация, превозващ палети с различни стоки за страни от Европейския съюз. Митнически мобилен екип спира товарния автомобил за проверка в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат около полунощ.

При извършената проверка, митническите служители установяват, че един от палетите с кроасани съдържа тютюн за наргиле в пакети по един килограм с марка „Ал Факир" без български акцизен бандерол.

1487585224Пакетите с тютюн са били поставени на дъното на хартиени кашони под подредени отгоре кроасани. Иззети са общо 96 кг тютюн за наргиле без български акцизен бандерол и без придружаващи документи за обезпечаване плащането на дължимия акциз. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Лом.

Само преди дни, митническите служители от Митница Лом задържаха в района на "Дунав мост 2" други 60 кг нелегален тютюн за наргиле от същата марка, укрити в запечатани метални консерви без надписи и етикет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право