Постоянен арест за офицер, прегазил 80-годишна и избягал

Снимка: Архив

Военният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 41-годишния капитан от Българската армия Стоян Стоянов, който прегазил с лекия си автомобил "Пежо 307" 80-годишната Радка Борисова и избягал от местопроизшествието край казанлъшкото село Копринка на първокласен път І-6.

Инцидентът с фатален край станал на 2 декември около 17.30 часа, а тялото на възрастната жена било открито едва 3 дни по-късно в крайпътната канавка на 200 метра от разклона за Копринка. При аутопсията се установило, че смъртта е настъпила в резултат на ПТП.

Офицерът от военно формирование 46 700 - Сливен не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението, блъснал и убил баба Радка, която събирала паднали орехи край шосето. Криминалистите установили, че извършителят е капитан Стоян Стоянов. Военна прокуратура-Пловдив му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Офицерът е  задържан на 7 декември първоначално за 24 часа,   а по разпореждане на Военна прокуратура арестът е удължен със 72 часа. Съдът пък прие доводите на прокурора, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление и реална опасност кап. Стоян Стоянов да извърши друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право