Иззеха 30 000 таблетки екстази, крили ги и под надгробни плочи

Общо 11, 400 кг амфетамин е задържан при операцията в Разград

Близо 30 000 таблетки екстази, част от тях заровени на пътека между гробове, са открили полицаите в Разград. Общото количество наркотици, които реагирали като амфетамин, е 11, 400 кг., съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Наркотиците са намерени и иззети при претърсвания на различни адреси и местности, общо 9 места, на разградска територия и Нови пазар.

Операцията, която е готвена от месеци, е финализирана в сряда от полицаи от ГДБОП и служители на дирекцията на МВР в Разград. По време на сделка в местността „Пчелина” били задържани двама мъже на 34 и 43 години. При претърсвания в тях и автомобил били намерени и иззети 20 000 таблетки „екстази“ с лого „Porshe“. Теглото им било 7,780 кг. Последвало претърсване и в различни други местности, включително и гробищния парк в града. Там на пътека между гробове, били заровени други два пакета. В тайника имало още 10 000 таблетки, с тегло от над 3,515 кг., съобщават от полицията в Разград.

В ареста е оставен 34-годишният Шериф Ш., който е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа. Той е осъждан три пъти и е реабилитиран за престъпление против собствеността, квалифицирана кражба и измами.

Изяснява се ролята на втория участник в сделката с таблетките екстази.

Действията по разследването продължават.

От прокуратурата уточняват, че притежанието и разпространението на такива големи количества наркотични вещества се наказват с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право