Задържаха горнооряховец 1 година след като пребил до смърт несретник

48-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Красен З. е арестуван за 72 часа година след злодеянието.

Престъплението е извършено на 21 май 2016 г в района на жп гарата в Горна Оряховица. Злосторникът без основателна причина нападнал и умишлено е нанесъл удари с ръка и крак в областта на главата на 39-годишния Пламен Р. от лясковското село Козаревец. След жестокия побой, пострадалият успял да се покатери на покрив на сграда, където припаднал в локва кръв от причинените му рани. Живущи в съседните сгради забелязали изпадналия в безпомощно състояние несретник и алармирали полицията. Потърпевшият бил откаран в болницата, където лекарите установили, че е с тежка телесна повреда. Пламен Р.бил подложен на операции, но въпреки усилията на медиците, издъхнал от травмите.

По случая било извършено разследване и виновникът за смъртта на Пламен Р. бил разкрит. Правена е и тройна съдебно-медицинска експертиза. След доклад на материалите в прокуратурата Красен З. е привлечен, като обвиняем. Прокуратурата ще иска съдът да му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право