Задържаха двама мъже за жестокото убийство в село Войводино

Снимка: Архив

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните усилия на служители от ОД на МВР са установени и задържани извършителите на жестокото убийство във варненското село Войводино . За срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста са 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. от Вълчи дол, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 59-годишен самотно живеещ мъж във варненското село Войводино. Престъплението се наказва с лишаване от свобода за срок 15-20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Тежкото криминално престъпление било извършено на 16 срещу 17 ноември 2017 г. в дома на 59-годишния мъж. Сигналът бил подаден преди обяд на 17 ноември 2017 г. от съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията.

Полицейски служители, повикани на местопроизшествието, извършили оглед. При него тялото на самотния мъж било намерено вътре в дома му с наранявания от тъп предмет по главата и ръцете. Предприети били незабавно оперативно-издирвателни действия и под ръководството на прокурор - процесуално-следствени действия, които довели до разкриването на извършителите.

Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Те били усетени от собственика на имота, който се опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо извършителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право