Задържаха двама мъже за кражба на вещи от автомобил

Снимка: Архив

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми Емануил К., на 38 г. и Росен С., на 43 г., за това, че в съучастие помежду си, чрез използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 23 август 2017 г., в гр. Стара Загора, обвиняемите Емануил К. и Росен С. решили да извършат кражба от лек автомобил, паркиран пред хипермаркет. В изпълнение на това, Росен С. проникнал в автомобила, използвайки техническо средство и взел оставената вътре чанта с лаптоп и други вещи. През това време Емануил К. се придвижил към него с друг автомобил, с който двамата напуснали района на паркинга. По-късно били установени и задържани от служителите на МВР.

В резултат на проведените процесуално-следствени действия от органите на полицията, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, са били събрани достатъчно доказателства за виновността на Емануил К. и Росен С. в извършване на процесната кражба.

Извършено е претърсване и изземване, иззети са веществени доказателства, включително вещите, предмет на кражбата, разпитани са очевидци на деянието. Обвиняемият Емануил К. е криминално проявен и осъждан за кражба. Обвиняемият Росен С. е неосъждан.

Двамата са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право