Задържаха двама от "Люлинските банди" за кражба на телефони в Белово

Снимка: Архив

Пазарджишката полиция задържа двама крадци от т. нар. „Люлински банди“ в София, предаде БНР. Криминално проявените мъже са арестувани, малко след като са разбили магазин на мобилен оператор в Белово и са откраднали 19 мобилни телефона.

Крадците са разбили стъклото на входната врата, за да влязат, но това е задействало алармата и охранителната фирма е сигнализирала на тел 112.  Младите мъже действали бързо и, след като взели мобилните телефони от витрината на магазина, успели да изчезнат.  Полицията е предприела заградителни действия и след по-малко от час двойката крадци са открити близо до района на Септември.

Оказало се, че това са 30-годишни мъже от столичния квартал "Люлин". Откраднатите телефони били открити в дрехите им. В хода на разследването се е установило, че мъжете са автори и  двата обира на магазини на мобилни оператори в Белово на 4-ти януари. Тогава бяха откраднати 68 телефона и четири таблета. Срещу единия от крадците има 160 заявителски материали, основно за кражби и грабежи. Партньорът му е с почти 30  регистрирани криминални прояви. Разследването се наблюдава от пазарджишката районна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право