Задържаха двама цигани за убийство на едногодишно момченце в Пазарджик

Двама цигани, живеещи на семейни начала в квартал „Изток” в Пазарджик, са задържани за 72 часа в полицейския арест с прокурорско постановление заради смъртта на едногодишно момченце .

В четвъртък следобед от Спешна медицинска помощ - Пазарджик подали сигнал в местното полицейско управление за прието от лекарите дете на 1 година в безпомощно състояние. Малко по-късно момченцето починало, а с разследване на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция” при РУ на МВР-Пазарджик и колегите им от полицейския участък в ромския квартал „Изток”.

В резултат на направената аутопсия е установено, че смъртта на детето е настъпила в резултат на травма в областта на главата. Незабавно са задържани майката на детето – 30-годишната М.Х. от пловдивското село Триводици (Община Стамболийски) и 27-годишният С.Й. от Пазарджик, с който циганката съжителствала.

В хода на разследването е изяснено, че жената често оставяла детето на приятеля си. Момченцето обаче било силно зависимо от нея и често плачело, когато майка му я нямало. За да го накара да млъкне, афектираният циганин използвал жесток метод, като нанесъл удари в областта на главата на бебето, установили разследващите.

Всички техни действия са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура-Пазарджик. От своя страна магистратите са удължили срока на задържане на мъжа и жената със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава, образувано е полицейско производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право