Пиян рецидивист потроши патрулка

Бус с крадени коне изстласкал друга кола на МВР

Единият водач бил два пъти осъждан

Двама шофьори нарочно удариха полицейски коли при гонки в Ботевград и Самоков. Единият от шофьорите бил пиян, а другият возел крадени коне, съобщиха от МВР.

В сряда полицаи погнали шофьор, който правел опасни дрифтове с автомобил “Субару” на кръстовище в Ботевград. При вида на патрулката водачът дал газ. Бил засечен край училище, където се движел в насрещното платно. Той нарочно засилил колата си срещу полицейския автомобил и дори го ударил. Въпреки това бил арестуван. Дрегерът отчел 1,17 промила алкохол в кръвта на 41-годишния ботевградчанин. Той вече имал зад гърба си две присъди за шофиране в нетрезво състояние.

Междувременно бе арестуван и 54-годишен самоковец, който също ударил полицейска кола. Патрул от Самоков получил сигнал, че в района на Продановския рид се вози микробус с крадени коне. Униформените застигнали возилото, но водачът въобще не спрял и се отправил към ромската махала на Самоков. При преследването шофьорът на буса опитал да изстласка от пътя патрулката и я ударил в предната дясна врата. По-късно водачът бил арестуван и се оказало, че 54-годишният мъж няма книжка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право