Задържаха двама шофьори, блъснали пешеходци и избягали

Снимка: Архив

Единият ранен е с тежка черепно-мозъчна травма, ударената жена се разминала без сериозни травми

Двама шофьори, блъснали пешеходци и избягали от произшествията, са издирени и задържани за два различни инцидента в Разградско.

След полунощ в сряда на тел. 112 е бил подаден сигнал за ранен мъж до спирката в село Ясеновец. Извиканият екип на спешна помощ установил, че човекът е с черепно-мозъчна травма. Изяснено било, че 45-годишният мъж, който бил от селото е блъснат от кола.

Водачът й е издирен към 10 часа в сряда и задържан. Това е 23-годишният Р.Б. от същото село. Раненият пък е в болницата в Разград.

Другият инцидент е от 20,40 часа във вторник вечерта, когато на пресечка в Разград, автомобил ударил пешеходка. Шофьорът спрял и предложил да откара жената в болница, но преди това минали през дома й, за да се измие. Когато слязла на улицата, където трябвало да я чака ударилият я водач, установила, че той си е заминал. Сутринта в сряда била издирена и тази кола. Зад волана на „Фиат Пунто” бил 38-годишният Ж.П., който карал с отнета книжка. Явно е размислил, докато чакал жената и изчезнал.

Пострадалата е прегледана в болница. Нямала тежки травми и не е настанявана за лечение.

Срещу двамата водачи, блъснали хора и избягали, са започнати досъдебни производства, като срещу този с отнетата книжка то е бързо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право