Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. "Красно село" в София

Задържаха криминално проявен 26-годишен мъж за притежание и разпространение на наркотични вещества в София, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Той е привлечен като обвиняем по чл. 354 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 12 октомври, в района на ж.к. „Красно село“, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, полицаите засекли и задържали в момент на покупко-продажба дилър и негов клиент. Разпространителят, на 26 години, е познат на органите на реда. У задържания са намерени два полиетиленови плика с растителна маса и бяло вещество на бучка, и мобилен телефон. При последвалите процесуално-следствени действия в таванско помещение от къща на ул. „Родопски извор“, стопанисвано от дилъра, са намерени и иззети още два полиетиленови плика с растителна маса, плик с три бучки бяло вещество, розови на цвят таблетки и електронна везна.

Резултатът от направената експертна справка показал, че иззетите вещества са марихуана – 440 грама, амфетамин – 33.07 грама и таблетки МДМА – 2 грама. По случая е образувано досъдебно производство, а двамата мъже били задържани с полицейска мярка до 24 часа, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България