Задържаха дилър на синтетична дрога от Пазарджик

Снимка: Архив

39-годишният ром от Пазарджик Васил Ангелов-Вайдин е арестуван за разпространение на синтетична дрога, съобщиха от Областна дирекция на МВР в града. Първоначално наркодилърът е задържан за срок от 24 часа, който след това е удължен с още 72 часа от прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документиране на престъпната дейност на рома, продавал наркотици от вида "синтетични канабиноиди" продължава. Васил Ангелов-Вайдин бил задържан при специализирана акция на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

В хода на разследването се оказало, че именно той е основният разпространител на синтетичната дрога не само в Пазарджик, но и в половин дузина селища от областта, сред които градовете Стрелча и Септември. Васил Ангелов бил задържан от органите на полицията на пътя Пазарджик - Пловдив край разклона за село Говедаре с над 30 грама синтетична дрога в автомобила "Ауди", с който пътувал заедно със свой 27-годишен съсед, когото използвал за шофьор. Според експертите намереното в дилъра количество дРога стига за изготвянето на близо 500 дози за улично разпространение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право