Задържаха за часове маскиран извършител на грабеж в Нова Загора

Снимка: Архив

Криминалистите в Нова Загора успяха да разкрият и задържат извършител на нападение и грабеж над 52-годишен мъж от града, съобщиха от МВР в Сливен. Сигнал за случая бил подаден в местната полиция от тел.112 в 23,45 часа на 12 май. Пострадалият е бил проследен и нападнат от непознат с тъмни дрехи и качулка на главата на ул."Н. Койчев", докато се прибирал към вкъщи. Непознатият му нанесъл побой, изкъртил му зъб. Взел му парите. И избягал.

До сутринта криминалната история била разплетена, а самоличността на престъпника - установена. През вечерта на нападението потърпевшият бил в местно заведение. В заведението се черпела и компания от млади мъже. Те забелязали, че клиентът прави големи поръчки и, че разполага с пари.

Планът бил съставен веднага: компанията решила да ограби жертвата. Най-малкият сред групата - младеж на 18 години, с криминални прояви, бил заставен да извърши нападението и грабежа. Така и станало. След като набелязаният за жертва си тръгнал, младежът го проследил. На безлюдно място се нахвърлил върху него. След това се прибрал вкъщи да спи. Там и го открили криминалистите. Откраднатата сума от 480 лева все още не била пипната. Тя вече е предадена на пострадалия.

Първоначално Т.П. бил задържан за едно денонощие по Закона за МВР. По-късно с постановление на Районната прокуратура в Нова Загора престоят му в ареста е бил удължен на 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право