Задържаха за 24 часа съученик на починалото в клас момче

Снимка: Архив

Съученик на починалото в клас 14 годишно момче ученик от осми клас в Основно училище „Хр. Ботев“ – гр.Славяново, обл.Плевен.  е задържано за 24 часа, съобщи Дарик. От прокуратурата в Плевен коментирали, че по закон е възможно да му бъде наложена и мярка от 72 часа задържане под стража.

Малко по-рано, директорката на училището Лиляна Манолова заявила, че фаталният инцидент е нещастен случай. По думите й подобни инциденти могат да се случат навсякъде. В училище „Христо Ботев“ в Славяново няма проблеми с агресията, казала още Манолова обяснила, че на момчето е оказана помощ на място, дошла е и Бърза помощ, но въпреки усилията, детето е починало.

Днес след обяд, в час по биология, е станало сбиване между двама осмокласника, при което едното момче е паднало на чина, а след това на земята, след което е настъпила смъртта му.

Към момента, под ръководството на прокурор в Окръжна прокуратура-гр.Плевен, се извършват действия по разследването. Иззети са записи от камерите в класната стая.

Окръжна прокуратура - Плевен образува досъдебно производство по изясняване на причините, довели до смъртта на момчето. На този етап се разследва смърт по непредпазливост по чл.124 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право