Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете

Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

Окръжна прокуратура – Русе води досъдебно производство, образувано на 12 ноември за пътно транспортно произшествие, при което е причинена смъртта на 5-годишно дете. Трагедията се разигра в квартал. „Долапите“ в Русе.

Водачът на товарния автомобил П. С. – на 76 години в сряда е привлечен като обвиняемо лице за престъпление по чл. 343, ал. 3 от НК. В обвинението са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. При задържането му е взето предвид и това, че до момента П. С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда. За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Разследването по делото продължава и се извършва от разследващ полицай в ОД на МВР – Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България