Задържаха извършители на множество кражби и грабежи от Велинград

Още в края на месец ноември криминалистите от РУ-Велинград започнали разследване на няколко случая на кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град, съобщиха от МВР. На 4 декември вечерта 63-годишна жена от Батак потърсила помощ в полицията. Обяснила, че в района на кръстовище при опит да отключи паркирания си автомобил била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската й чанта с лични документи, сумата от над 400 лева и ключове, и избягали. Няколко часа по-късно бил подаден сигнал от охранителна фирма, че е разбит офисът им във Велинград. Дежурните екипи незабавно били насочени към мястото. Те блокирали близкия периметър, установили, че след взломяване на входната врата на помещението, е открадната каса с наличните пари от оборота. При предприетите светкавични действия, криминалистите засекли неизвестните извършители, които за да избягат от униформените захвърлили непокътната металната каса в дере и се укрили.

В хода на близо 10-дневната денонощна работа разследващите предприели множество оперативни действия, включително и преглед на голям обем от записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове, и попаднали в дирите на тримата извършители – двама братя на 19 и 20 г. от велинградския квартал „Анезица“ и техен 20-годишен съучастник, жител на септемврийското село Семчиново. И тримата са с множество криминалистични прояви, осъждани са, като с най-много присъди се оказал единият от братята.

Всички случаи по разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. След първоначалното им задържани за срок от 24 часа, с постановление на прокуратурата срокът им за задържане е удължен до 72 часа. Продължава интензивната работа по разследването на всички извършени от тях престъпления на територията на Велинград. Изяснява се и съпричастността им към множество кражби от търговски обекти, офиси, дори и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право