Задържаха извършител на убийство по искане на прокуратурата в Ловеч

Снимка: Архив

По искане на Окръжна прокуратура- Ловеч, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 47-годишен мъж за извършено убийство.

Пламен В. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Ловеч за престъпление по чл.115 от НК с пострадал Боян А. на 41години от Яб-ланица.

Извършителят работел като гледач на овце и крави в частна ферма на двама братя в местността Драгойца, землище на Ябланица. Пострадалият Боян А. дължал пари на единия брат и бил ангажиран да изработи ел.пастир за охраняване на животните във фермата. На 19 май след обяд Боян А. отишъл на обекта, като бил пиян,носел бутилка с ракия и поискал от единия собственик да му купи вино.

Вечерта в къщата при обора останали Пламен В. и Боян А. Около 22:00ч. Пламен В. се обадил на съсед и му казал да отиде да види какво е станало. След повторно позвъняване свидетелят отишъл и видял,че Боян А. лежи мъртъв в стаята, в която спял обвиняемия. От първоначалния доклад по съдебно-медицинска експертиза е установено,че причина за смъртта е посечна рана в областта на тила.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Съществува и реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, поради което му е взета мярка „задържане под стража“.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право