Задържаха кравар за палеж във ферма

Снимка: Архив

Недоволен от много работа и малко пари кравар е автор на палежа в село Стойново, община Антоново, при който изгоряха бали сено. Полицаите от управлението в Омуртаг са задържали 23-годишния К.А. в четвъртък. Арестували го, когато се прибирал към селото си, където предната вечер подпалил сено във фермата, в която работел.

Към 20 часа тогава пламнали 100 бали, които били унищожени. Намесата на огнеборците спасили две сгради, в които имало натрупан още фураж. Още същата вечер полицията е обявила за издирване младия мъж, който работел  като кравар във фермата на 56-годишна жена.

При намирането му на другия ден станало ясно, че той се почерпил с алкохол, а натрупаното недоволство от работата му се изляло в огнено отмъщение. Казал, че имало много и тежка работа, но парите, които получавал, според него, не били достатъчно. Дали е водил преговори с шефовете си по въпроса и се е стигало до разправии не е ясно.

След палежа младият мъж пренощувал в района, но на другия ден, вече на свежа глава, решил да се прибере.

След изтичане на задържането от едно денонощие мярката за неотклонение е „подписка”, информираха от дирекцията на полицията в Търговище.

Миналата година друг недоволен работник опожари на два пъти рулонни бали във фермата на шефа си в село Камбурово. Мъжът още е в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право