Задържаха крадец на "Ауди" в столицата

На 10 януари собственичка на лек автомобил „Ауди А3“ потърсила помощ в полицията, след като установила, че автомобилът й, паркиран на ул. „Каймакчалан“, е изчезнал. Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия и на 12 януари криминалистите установили колата, паркирана пред жилищен блок в ж.к. „Връбница“ - с подменени регистрационни табели, обявени за откраднати, съобщават от СДВР Столична полиция във фейсбук.

В този момент униформените забелязали мъж, който се качва в откраднатия автомобил и потегля. При кратко преследване той бил засечен, независимо от опита му да избяга, а при задържането е оказал съпротива. Установена е самоличността му - 28- годишен, с множество криминалистически регистрации, свързани с подобни престъпления, и осъждан. При извършените процесуални действия в рамките на образуваното досъдебно производство са намерени чифт ръкавици, отвертка и истинските регистрационни табели на колата.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържаният е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право