Задържаха крадци с 26 присъди

Двама приятели от Девня, лежали заедно по затворите, дойдоха да крадат в Шуменско и отново се озоваха в ареста. Юлиян С. и Атанас А. имат всеки по 13 присъди зад гърба, а сега са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. Те са повредили трафомашина на радиопредавател край шуменското село Царев брод. Свалили медни намотки, от които можело да изкарат не повече от 600 лв. в пункт за метали, а нанесените щети са многократно повече.

Двамата действали в нощта срещу понеделник, но в охранителна фирма постъпил сигнал за проникване в техен обект. На място охранителите забелязали приготвените медни намотки и други елементи от трафомашината, собственост на частна фирма. Извикана е полиция и били предприети заградителни действия.

В близост до обекта бил спрян водач на лек автомобил "Опел Калибра" с варненска регистрация. Шофирал Юлиян, който бил без книжка и управлявал в срок на наложено административно наказание. Покрай пътното нарушение двамата съмнителни са задържани и са събрани доказателства, които ги уличават като извършители на кражбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право