Задържаха куриер на телефонни измамници, измъкнал 10 000 лева от дядо

Снимка: Архив

Задържаха куриер на телефонни измамници, измъкнал 10 000 лева от дядо, съобщават от МВР.

При операция на служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра е установен 26-годишният Е.В., заподозрян в съучастие в извършване на телефонна измама. Арестът му е осъществен със съдействието на русенски полицаи.

В следобедните часове на вчерашния ден, докато пътувал с личния си автомобил „Мерцедес” в посока Русе, мъжът бил спрян на изграден контролно-пропускателен пункт в района на община Сливо поле. При претърсване в автомобила му била намерена сумата от 10 000 лева, придобита същия ден чрез въвеждане в заблуждение на 88-годишен силистренец.

Вчера възрастният човек получил обаждане на домашния си телефон по сценария „участие в полицейска операция по залавяне на телефонни измамници“. Той повярвал на думите на мнимия полицейски служител, който поискал от него да постави в найлонов плик наличните си пари и да го завърже за портата на двора си. Пенсионерът изпълнил заръката, поставяйки в плика 10 000 лева, след което, съгласно дадените му указания, бързо се прибрал в дома си, за да не пострада в очакваната престрелка при задържането на измамниците.

Придобивайки информация за случая, служителите на сектор „Криминална полиция” предприели незабавни действия, в резултат на които със съдействието на русенските им колеги Е.В. бил задържан, а отнетата сума - намерена и иззета.

На този етап на разследването се смята, че задържаният е участвал в извършването на телефонната измама в ролята на куриер. Той е познат на органите на реда с извършване на дребни кражби в миналото.

Разследването на цялостната престъпната дейност продължава, провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други, съпричастни по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право