Задържаха куриер, прибрал 7250 лв. от жена от Исперих

Проверяват се данни, че мъжът е обикалял и Силистренско, и Поповско

59-годишен мъж, без криминални прояви досега, е задържан заради куриерстване на телефонни измамници, които го въвлекли в схемата с обещание за процент от заработката. Р.Д. от село Ясеновец е участвал в измама, при която в понеделник от 74-годишна от Исперих, бяха прибрани 7250 лв., припомнят от полицията в Разград.

Жертвата на измамниците била уговорена по телефона да подпомогне полицаите, които уж провеждали операция за задържане на престъпници. Тя метнала от прозорец чанта с парите, които успяла да събере у дома.

Торбичката с банкнотите прибрал куриерът, нает по телефона от непознатите измамници. От полицията съобщиха, че междувременно той е успял да предаде парите и взел обещаните му суми за посредничеството.

В същия ден в Исперих беше измамен и 76-годишен мъж, който пък оставил пред дома си чанта с 4900 лв. Че е станал жертва на телефонните мошеници разбрал денонощие по-късно и сигналът в полицията е бил подаден в сряда. Към момента не се съобщава дали същият куриер е действал в този случай. Имало данни, че той е обикалял да прибира пари на територията на Силистренско и Поповско. Във вторник там 71-годишна жена даде 5700 лв. Час след измамата вече беше подала сигнал за станалото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България