Издебнаха и арестуваха беглеца от полицията в Разград

Мъжът се измъкнал по време на разпит и бил на свобода 9 дни

Беглецът от полицията в Разград, който се самоосвободил по време на разпит , е задържан след 9 дни укриване. 28-годишният Емил Невенов Великов е засечен от полицаите на километър и половина от село Острово в посока Брестовене към 21,30 часа в четвъртък.

Задържането е станало при специализирана полицейска операция за издирването на беглеца, който се криел в селото на майка си Острово. Полицаите успели да го подмамят да излезе от укритието си и да го задържат тихомълком, без да паникьосват населението.

Емил изчезна от сградата на полицията в Разград към 14 часа на 14 януари. Това станало, след като дознателят, който го разпитвал за теглене на пари от чужда дебитна карта, излязъл от стаята и помолил колега да наглежда задържания.

Рецидивистът, който бил с мярка за задържане за 72 часа, наложена от прокуратурата, издебнал полицаите и се измъкнал от стаята. Минал по коридорите на сградата и необезпокоявано излязъл навън покрай постовия.

В това време в полицията е имало насрочен брифинг и движение на външни хора, което вероятно е улеснило беглеца. Той беше обявен за общодържавно издирване с мярка за принудително довеждане.

Емил е с повдигнато обвинение за проникване в чужд дом през 2018 г., от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. Взел и дебитна карта със записан ПИН-код. С 5 тегления успял да прибере общо 200 лева, припомнят случая от Апелативната прокуратура във Варна. Той бил уличен като извършител на престъплението в условията на опасен рецидив и задържан, но при разпитите се измъкнал. С това си навлякъл и обвинение за бягството.

Районната прокуратура в Разград внася в петък искане в съда за налагане на мярка за задържане под стража на мъжа, съобщиха още от Апелативната прокуратура.

В полицията в Разград пък се извършва вътрешна проверка по случая с бягството.

Имало и разследване, което изяснява как е допуснато самоволното напускане на сградата на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право