Задържаха мъж, опитал да изтегли 112 000 лв от чужда сметка

На 21.12.2016 г., Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем Цонко Петров, който един ден по-рано – на 20.12.2016 г., в клон на „Райфайзен банк“ в столицата, се е опитал да изтегли сумата от 112 000 лв. от чужда сметка, без да има за това съответно правно основание, като е представил пред служител на банковия клон платежни документи, в които били отразени неверни обстоятелства. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Поради възникналите съмнения относно достоверността на представените от Петров документи, служителите на банката незабавно сигнализирали за случая на органите на МВР, които при пристигането си на място задържали извършителя, след което установили неговата самоличност, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството е установено, че деецът е многократно осъждан, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1 и т. 5, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК, (опит за измама в големи размери, при което извършителят се е представил за длъжностно лице), както и за документно престъпление по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1 НК.

Предвид многобройните предходни осъждания на Петров, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 23.12.2016 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право