Задържаха мъж, опитал да обере възрастна жена в Плевенско

Снимка: Архив

Заплашил я с пистолет и й поискал парите

В резултат на предприети бързи действия, служители на Второ РУ - Плевен задържаха млад мъж, проникнал в дома на самотноживееща жена в с. Беглеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С решение на прокуратурата той е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. На 19 май, oкoлo 21.00 часа, в полицията бил получен сигнал за маскиран, който проникнал в къщата на самотноживееща жена в селото. Екип униформени незабавно се отзовал на сигнала. На място полицаите изяснили, че около 19.00 часа в дома на 72-годишната е нахлул маскиран, заплашил възрастната жена с пистолет и ѝ поискал парите. Собственичката започнала да се съпротивлява, успяла да извика съседа си. Виждайки го нападателят побягнал от къщата, без да успее да отнеме вещи, като изпуснал маската си.

В хода на предприетите незабавни полицейски действия е установен и задържан 22-годишен жител на с. Беглеж. Уведомен бил дежурен прокурор в РП - Плевен. Намерено е и оръжието - газов пистолет "Екол", кал. 9 мм, нерегистриран в служба КОС МВР.

На 20 май, с постановление на прокуратурата, извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава от разследващ полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България