Задържаха мъж, опитал се да открадне лаптоп от сграда срещу районно

Снимка: Архив

На 14.12.2016 г. Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем Иван Симов, който малко по-рано същия ден – около 04.30 часа сутринта, се е опитал да проникне в жилище, находящо се в блок на бул. „Константин Величков“ 61 – точно срещу сградата на 03 РУ СДВР, и да отнеме оттам вещ със значителна стойност – преносим компютър. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Апартаментът се е намирал на петия етаж на кооперацията, като за да достигне до него, Симов е използвал специален начин – покатерил се по външната страна на фасадата, след което е влязъл в помещението през балконската врата.

Действията на Иван Симов били забелязани от обитателите на жилището, които сигнализирали на тел. 112. От своя страна служителите на намиращото се в непосредствена близост 03 РУ СДВР се отзовали незабавно, като задържали Симов, а по случая било образувано бързо производство. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ НК.195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години).

Предвид многобройните предходни осъждания на Симов, както и с оглед високата обществена опасност на извършеното от него деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 16.12.2016 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право