Задържаха мъж, отнел инвалидната количка на болно дете

Снимка: Архив

Открадната е от вход на жилищна кооперация в кв. „Овча купел“

Столични криминалисти задържаха мъж, отнел инвалидната количка на болно дете, съобщават от пресцентъра на МВР.

Действията по разследването стартират на 6 юни т. г .под наблюдението на Софийска районна прокуратура по образувано досъдебно производство за открадната от вход на жилищна кооперация в кв. „Овча купел“ инвалидна количка. Два дни по-късно, откраднатата вещ е открита от служители на столичното Трето РУ в пункт за вторични суровини в кв. „Красна поляна“ и със съответния протокол тя вече е върната на майката.

В хода на проведените оперативни действия в следобедните часове днес криминалистите установиха и задържаха мъжа, с инициали М.М., предал инвалидната количка в пункта. Материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор и след преценка на събраните по делото доказателства, е направена преценката, че същите са достатъчно за повдигане на обвинение.

М.М. е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК (кражба, извършена в условията на повторност). Предвид изключително високата обществена опасност на извършеното деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България