Задържаха мъж от Ореховица за участие в телефонна измама

Снимка: Архив

Криминалисти на ОДМВР-Плевен задържаха мъж от Ореховица е за участие в схема за телефонна измама, съобщават от вътрешното министерство. На 11 декември м.г. помощ в полицията потърсила 83-годишна жена от Плевен. Същия ден, след многократни позвънявания на домашния й телефон, непознат, представил се за полицейски служител, я убедил да събере в плик наличните в дома й пари и злато и да ги предостави за полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева, две златни гривни, шест златни синджирчета и документи за собственост на земеделска земя и по предварителна уговорка ги поставила върху метална кофа за отпадъци пред дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала поредна жертва на телефонна измама.

Веднага след сигнала било образувано досъдебно производство, а работата по него започнала под наблюдението на Плевенската районна прокуратура. В хода на проведените оперативни действия криминалистите на областната дирекция и колегите им от Първо РУ- Плевен влезли в дирите на 25-годишния жител на село Ореховица. Установено е, че той е взел паричната сума, златните накити и документите на жената.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право