Задържаха мъж от Севлиево за 5000 таблетки амфетамин, хванати в Разград

Снимка: Архив

Тримата спътници на задържания били разпитани като свидетели

39-годишният Петко А. от Севлиево, в когото са намерени 5000 таблетки амфетамин при полицейска операция в Разград, е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна във връзка със задържането на четирима мъже в плевенски автомобил на паркинг на хипермаркет във вторник в Разград.

Както „Труд” съобщи, автомобилът бил управляван от постоянно пребиваващ у нас руски гражданин, а в краката на единия от мъжете отзад в колата била торба с килограм и половина амфетамин на таблетки.

Стойността на наркотиците е оценена на над 44 000 лв., уточняват от прокуратурата. От там допълват, че на уличния пазар таблетка амфетамин се търгува за 20 лева, което означава, че цената на иззетия наркотик ще надхвърли многократно посочената първоначална стойност.

Пред разследващите обвиняемият се е признал за виновен за извършеното престъпление. Останалите трима са разпитани като свидетели.

Задържаният е криминално проявен и осъждан.

Предстои Окръжна прокуратура в Разград да внесе искане в съда за налагане на мярка за задържане под стража на мъжа от Севлиево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право