Задържаха още двама цигани за побоя над гребци и треньори на 26 юни в Асеновград

Снимка: Архив

Полицията в Асеновград задържа още двама цигани за побоя над деца и треньори от местния клуб по кану-каяк „Асеновец” на 26 юни (понеделник), а Районната прокуратура ги привлече като обвиняеми за хулиганство с особена дързост и цинизъм – пристъпление по чл. 325, ал 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал.2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Това са 40-годишният Асен А., който е осъждан, и 32-годишният Джавет Ю.. За двамата е установено, че са извършили хулигански действия в района на болницата в Асеновград след възникналия конфликт между двете групи.

Двамата обвиняеми са носели дървени тояги, държали са се агресивно, хвърляли са камъни, обиждали са и са отправяли заплах. По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди,  са задържани още девет лица от ромската махала „Лозница”, на които Районен съд-Асеновград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 30 юни 2017 г.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт, което е установено след непрекъснати оперативно-издирвателни мероприятия. Те за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават активните процесуално-следствени действия, като се издирват и други лица, извършили хулигански действия на 26 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България