Задържаха петима, пребили чужденци край Сточна гара в София

Петима мъже са нападнали и били имигранти в района на Сточна гара в София. Единият от чужденците е в болница, а нападателите са задържани, съобщава БНР.

Инцидентът е станала преди ден. Петимата мъже са нападнали група мигранти в района на ресторант близо до Сточна гара и са им нанесли побой. В резултат на побоя един чужденец от Афганистан е приет в болница с рани по лицето.

Малко по-късно жалби за това, че са пострадали при побоя, са подали и двама иракчани, но към момента Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) установява тяхната съпричастност към инцидента.

С

лед подаване на сигнала в СДВР на място е изпратен патрул на полицията, а част от нападателите са се опитали да избягат. По време на преследването един от тях е ударил служителка на Столичната дирекция на вътрешните работи.

В момента петимата нападатели са задържани в Пето районно полицейско управление. Няколко са версиите, по които се работи за инцидента. Според една от тях, част от нападателите са близки на хора, живеещи в района, които са се оплаквали от постоянен тормоз от страна на мигрантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България