Задържаха под стража десетокласник, обвинен в опит за убийство

Десетокласник от Частната търговска гимназия във Варна бе задържан под стража от Окръжния съд, след като прокуратурата го обвини в опит за убийство на охранител в нощния клуб "Гетсби", извършен в съучастие.

Кървавото меле станало в 2 ч сутринта в неделя, когато в заведението се вихрел бурен купон с близо 400 посетители. Скандал между неколцина от тях принудил охраната да ги изведе навън. Там 36-годишният гард Армен Алексанян бил намушкан над 10 пъти в крака и в гърдите, като един от ударите бил в сърдечната област. Само спешната операция, извършена в МБАЛ "Св. Анна" е спасила живота му. Така от прокуратурата обясниха защо първоначално образуваното досъдебно производство за средна телесна повреда е преквалифицирано в опит за убийство.

Пострадалият лежи в гръдна хирургия и вече е в стабилно състояние, уточниха от болницата. След разпит на свидетели като пряк извършител на нападението за издирване е обявен пълнолетният Галин Минчев, а 16-годишният Кристиян Тодоров е бил задържан в сряда като негов съучастник. Според обвинението той държал гарда, докато приятелят му го мушкал с ножа.

Раненият си е признал, че първи е ритнал Кристиян, а той тренира активно борба и в опит да се предпази го е хванал за кръста, обясниха адвокатите на момчето. Те показаха медицинско за нанесените на клиента им травми и посочиха, че Кристиян се е явил сам на разпит, има постоянен адрес и родители, които се грижат за него, както и че е редовен и добър ученик.

Ако е на свобода, тийнейджърът може да окаже въздействие върху свидетели, опонира прокуратурата. Оттам уточниха, че за миналата година Кристиян има 6 криминални регистрации - за телесна повреда, наркотици, палеж и срещу него се води досъдебно производство за грабеж.

"Моля да ме пуснете, за да ходя на училище и тренировки. Не знаех, че Галин е имал нож. Познавам го от залата", каза пред съда Кристиян, който си призна, че е пил преди мелето и се разплака, след като чу решението на съда. То може да бъде обжалвано на втора инстанция. Това е четвърти за последните 2 месеца случай, в който окръжният съд налага най-тежката мярка за неотклонение на непълнолетен.

В края на ноември в ареста за постоянно бяха пратени двама братя на 14 и 17 г., които ограбиха, изнасилиха и убиха пенсионерка в Провадия. Преди седмица ги последва 14-годишен ученик, убил от бой бездомник в съучастие с 13-годишен приятел, който отърва килията, защото е непълнолетен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право